Nieuws

Samenwerking met Walkro

Al ruim 50 jaar haalt Walkro de vleeskuikenmest op bij Pluimveebedrijf Graat in De Mortel. De mest wordt opgehaald ten behoeve van de champignonteelt. Over duurzaamheid gesproken.. Onlangs is Walkro langs geweest op ons bedrijf en hebben we hen middels een rondleiding meer inzicht gegeven in het houden van vleeskuikens. We zijn erg tevreden over Walkro en hopen nog velen jaren met plezier met elkaar samen te werken. Klik hier voor meer foto’s van hun bezoek.

Vleeskuikenhouder test Zorgvuldigheidscore

Om de duurzaamheid van zijn bedrijf in beeld te krijgen, liet Ronny Graat een ondernemersscan uitvoeren. Aansluitend ging hij een dialoog met zijn omgeving aan. Zo werd duidelijk hoe de buurt tegen zijn geplande uitbreiding aankijkt. Klik hier om het hele artikel te lezen.

Warmtewisselaars op gehele bedrijf

Pluimveebedrijf Graat was de eerste die warmtewisselaars op het gehele bedrijf introduceerde in 2007. De warmtewisselaar zorgt voor een beter klimaat in de stal en antibioticavrije productie. Daarnaast heeft dit duurzame systeem ervoor gezorgd dat het energieverbruik met 50% is afgenomen. Bekijk hier de aflevering van Boeiende Boeren.

Over Pluimveebedrijf Graat

Pluimveebedrijf Graat is een echt familiebedrijf. In 2004 heeft Ronny het overgenomen van zijn vader en die had het destijds al overgenomen van zijn vader. Toen Ronny begon was hij ervan overtuigd dat hij koeienboer zou worden, maar uiteindelijk is zijn liefde voor de kippen toch groter geworden dan hij had verwacht. Hoor wat Ronny te vertellen heeft over zijn bedrijf.